Marraskuu 2015 – Rohkea HR – Muutosvaikuttaja

Muutos lähtee itsestä. Myös HR:ssä.

HR:n haasteena on ollut ja on edelleen, että monessa kohdin HR lokeroidaan osin epäreilustikin laatikkoon ”ihan kiva” tai ”lisätöitä tuottava hallintohenkilö”. Huono uutinen on, että tässä nopeasti muuttuvassa ajassa ”ihan kiva” tai ”hallintorutiineissa kiinni oleva raportoija” ei riitä. Se ei riitä aikaansaamaan niitä muutoksia, mitä tarvitaan, jotta johtaminen ja työkulttuuri uudistuvat.

Huonosta uutisesta seuraa se, että uudistaakseen organisaatiokulttuuria isosti on ensin uudistuttava itse. Enkä nyt puhu ”ihan kivasta koulutuksesta, jossa saa vähän työkaluja”. Vaan puhun henkisestä matkasta, jossa kohdataan omat rajat ja mennään niiden yli. Rajojen yli menemiseen kuuluu siis olennaisena osana se, että kohdataan omat uskomukset ja erilaiset asiaan liittyvät tunteet – ja käsitellään ne.

Perinteinen malli HR:n uusien ideoiden varsin vauhdikkaallekin kehittämiselle on ollut se, että on testattu mielenkiintoisia juttuja tai työkaluja itseen ja kun on saatu oma hyvä kokemus, vyörytetty ne eteenpäin organisaatioon. Toisinaan valmiita paketteja on jopa ostettu lyhyen esittelyn ja referenssien perusteella. Haasteena on, että toisinaan tämä malli toimii oikein hyvin, toisinaan ei (päädytään ihan kiva -kategoriaan). Mistä tämä onnistumisen satunnaisuus johtuu ja miten osumatarkkuutta voisi parantaa?

Lähtökohdan omalle uudistumiselle ja ratkaisun avaimet voit hakea esimerkiksi Rohkean HR:n muutosvaikuttajan workshopista. Workshopista saat nuotit jatkaa rohkeuden kasvattamista joko itsenäisesti tai tuettuna.

HR, muutosvaikuttaja -video.

Kyse ei ole siitä, kenen kanssa HR:n uudistuminen tehdään. Kyse on siitä, että uudistuttava on. Sillä kuka ammattilainen oikeasti haluaa edes pikkuisessa määrin kuulua kategoriaan ”ihan kiva, tehdään sitten joskus kun on enemmän aikaa ja/tai rahaa”? Uudistuminen on tehtävä nyt, sillä muuten huomaamme pian olevamme ulkona paitsi isojen muutosten, myös niiden pienempien tekemisestä. Ilman aitoa uudistumista meistä tulee helposti korvattava työrukkanen – mikä on turhan kaukana siitä, mihin tiedämme itse pystyvämme.

HR muutosvaikuttajuuden avainkysymyksiä ja ratkaisuja voit hakea ilmaiseksi täältä. (ps: Saatat kysyä mielessäsi, että miksi jaan osaamistani ilmaiseksi? No tietenkin siksi, että tämän asian edistäminen on niin tärkeä, että osaamista aiheesta täytyy kasvattaa koko HR:n kentällä. Ja se uudistuminen lähtee pienistä askelmista kerrallaan.)

Kun haluat haastaa itsesi muutosvaikuttajuudessa edelleen,
avoin valmennuksemme HR:lle pidetään

  • ei aikataulutettu, kysy organisaatiokohtaista toteutusta

Yhden osallistumisen hinta on 695 €, kaksi yhtä aikaa ilmoittautuvaa saa osallistumisen yhteishintaan 995 €. Nopeimmat ilmoittautujat saavat samaan hintaan henkilökohtaisen sparrauksen.

Lisäksi osallistumiselle on 100% rahat takaisin takuu: Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.